Ontwikkeling met een testpersoon

Bij het ontwikkelen van een opleiding stelt Paulusse Bedrijfsopleidingen vaak de vraag “Stel: we plukken iemand van de straat, wat moet hij/zij dan weten om jouw werk goed te kunnen doen?” Dus als je een opdracht wilt testen, hoe kun je dat dan beter doen, dan door iemand van de straat te plukken? Zo gezegd, zo gedaan!

Gevraagd werd een leerarrangement te lezen en de opdrachten te testen met een dummy-account van een inkoopsysteem. Vol enthousiasme ging onze testpersoon aan de slag en snapte alles!

“Super duidelijk. Alles is getest.”

Alleen jammer dat het testaccount niet echt een dummy-account was. ’s Avonds ontvingen we een mailtje of het echt de bedoeling was om voor € 190,- aan kroketten te bestellen : )

Toetsen op je werkplek in de praktijk

Werkplek opleiden is een andere manier van leren dan veel mensen gewend zijn. Deelnemers zitten niet in een klasje, maar leren op hun eigen tempo en op hun eigen werkplek. Uiteraard sluit de toetsmethode hierop aan. Geen examenachtige toets op papier, maar een toets op je werkplek in de praktijk. Gewoon laten zien dat je je werk goed uitvoert!

Vrijdag heeft Enrico laten zien dat hij zijn werkplek bij Zeelandia beheerst. Hij had al eerder laten zien dat hij zijn proces kan bedienen. Bij deze laatste toets liet hij zien dat hij ook nagenoeg alles weet over de apparatuur. Op de foto zie je hoe hij aan de productiemanager en de installatie-eigenaar uitlegt hoe de elektrische installaties op zijn werkplek in elkaar zitten. Enrico heeft dit overtuigend en goed gedaan en mocht daarna zijn certificaat in ontvangst nemen.

Goed opgeleide werknemers zijn gemotiveerder!

Goed opgeleide werknemers zijn gemotiveerder en zorgen voor een betere kwaliteit! Bij alle opleidingen en trainingen van Paulusse Bedrijfsopleidingen staan de leerbehoefte van de deelnemer en het doel van de organisatie centraal.

Werkplekopleidingen kunnen worden ingezet om uw medewerkers nog beter te maken in hun functie en om nieuwe medewerkers op te leiden op hun werkplek. Kennis is voor alle medewerkers beschikbaar en is tevens geborgd voor de toekomst. Iedere deelnemer in elk bedrijf zal de opleiding als uniek ervaren.

Een korte training helpt uw medewerkers te scholen. Door veel interactie en actieve opdrachten worden uw medewerkers betrokken in de training en zal de overgedragen informatie beter beklijven.